Fase 1 - Zwembad de Kuiperberg

In het belang van de volksgezondheid, de gezondheid van zwemmers, het zwembadpersoneel en bezoekers is er door de samenwerkende instanties een advies uitgebracht middels het protocol ‘Verantwoord zwemmen’.

Binnen fase 1 van het protocol wordt er aan openluchtzwembaden de mogelijkheid geboden om onder strikte en verantwoorde voorwaarden open te gaan om mensen op een veilige manier te laten sporten en bewegen en aan hun gezondheid te laten werken. Ten alle tijde is het kunnen bewaren van de 1,5 meter afstand tussen personen de stelregel. Op basis van de besluiten van de Rijksoverheid in het kader van de coronacrisis, zal de zwembranche bepalen of gestelde maatregelen kunnen worden versoepeld. Reguliere opening is pas mogelijk in fase 2.

Voor Zwembad de Kuiperberg hebben wij gekozen om in fase 1 de volgende activiteiten aan te bieden:

 • Banenzwemmen
 • Recreatief zwemmen tot 12 jaar
 • Recreatief zwemmen 13+


Belangrijk: 

Het zwembad personeel zal alleen in situatie van nood en reddend optreden de 1,5 meter richtlijn van de RIVM niet na kunnen leven.

Banenzwemmen 

Om ervoor te zorgen dat bezoekers minimaal 1,5 meter afstand houden, mogen er in het wedstrijdbad maximaal 20 recreanten banenzwemmen. Dit geldt bij een openstelling van het volledige wedstrijdbad (4 banen). Dit wordt goed in de gaten gehouden door een extra medewerker bij de receptie en de toezichthouder bij het wedstrijdbad.

Het wedstrijdbad is als volgt ingedeeld:

 • U zwemt in twee naast elkaar liggende banen.
 • In alle banen liggen lijnen.
 • 1-richtingsverkeer per baan - ene baan heen, andere baan terug.
 • Midden aanhouden - van baan 2 naar baan 1, van baan 4 naar baan 3.
 • Baan 1 en 2 schoolslagzwemmers
 • Baan 3 en 4 voor snelle schoolslag, borst- en rugcrawl.
 • Maximaal 5 zwemmers per opengestelde baan
 • Inhalen is niet toegestaan.

Recreatief zwemmen tot 12 jaar

Het zwemmen voor kinderen tot 12 jaar zal bij zwembad de Kuiperberg weer van start gaan. Hierbij gelden ook de richtlijnen van het RIVM.

Recreatiebad en wedstrijdbad
Om kinderen tot 12 jaar voldoende kans te bieden om te kunnen zwemmen is het voor volwassenen beperkt toegestaan het recreatiebad en wedstrijdbad te betreden. Deze baden zijn wel vrij toegankelijk zijn voor de kinderen tot 12 jaar in het bezit van minimaal een A-diploma.

Peuterbaden
Door de huidige beperkende maatregelen zijn maximaal 5 volwassenen per peuterbad op de badrand toegestaan. Om een iedereen voldoende kans te geven om met hun kinderen in het water te kunnen zijn zal bij hoge drukte rouleren per 15 minuten noodzakelijk zijn. Het zwembad personeel zal per 15 minuten een signaal geven waarna rouleren zal plaatsvinden.

Recreatief zwemmen 13+ 

Het zwemmen vanaf 13+ zal bij zwembad de Kuiperberg weer gefaseerd van start gaan. Hierbij gelden ook de 1.5 meter richtlijnen van het RIVM.

Recreatiebad
Dit bad is toegankelijk voor iedereen met minimaal een A-diploma. Hierbij gelden ook de 1.5 meter richtlijnen van het RIVM. We zullen een aantal van maximaal 10 gelijktijdige zwemmers van 13+ hanteren in het recreatiebad.
Om een iedereen voldoende kans te geven om in het water te kunnen zijn zal bij hoge drukte rouleren per 15 minuten noodzakelijk zijn. Door middel van uitgifte van 4 verschillende kleuren polsbandjes is het mogelijk te duiden welke groep van 13+ zich in het zwembad mag begeven. Het zwembad personeel geeft een signaal wanneer rouleren zal plaatsvinden.

Wedstrijdbad
Dit bad is toegankelijk voor iedereen met minimaal een A-diploma. Hierbij gelden ook de 1.5 meter richtlijnen van het RIVM. We zullen een aantal van maximaal 20 gelijktijdige zwemmers van 13+ hanteren in het recreatiebad.
Om een iedereen voldoende kans te geven om in het water te kunnen zijn zal bij hoge drukte rouleren per 15 minuten noodzakelijk zijn. Door middel van uitgifte van 4 verschillende kleuren polsbandjes is het mogelijk te duiden welke groep van 13+ zich in het zwembad mag begeven. Het zwembad personeel geeft een signaal wanneer rouleren zal plaatsvinden.

Douche en toiletgebruik

Je wordt verzocht voorafgaand aan het bezoek aan Zwembad de Kuiperberg thuis naar het toilet te gaan. Toiletbezoek in het zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Je kunt bij gebruik het toilet zelf desinfecteren middels de aanwezige schoonmaakmiddelen. Je wordt gevraagd voor en na het zwemmen thuis te douchen. De douches in de accommodatie zijn afgesloten voor gebruik.

Routing en omkleden

De routing is dusdanig bepaald dat bezoekers elkaar niet of zo min mogelijk kruisen. Je wordt gevraagd om de badkleding vooraf al onder de gewone kleding aan te trekken. Voorafgaand aan het zwemmen is het niet toegestaan gebruik te maken van de wisselcabines en gemeenschappelijke kleedruimtes. Deze zijn alleen bestemd om voor het omkleden na het zwemmen.

Uiteraard moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden. Je wordt verzocht om geen kleding in wisselcabines of gemeenschappelijke kleedruimten achter te laten. Wij raden je aan om de kleding en waardevolle spullen op te bergen in door jou meegenomen tas.

Na het zwemmen is het mogelijk om je om te kleden, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Ticket verkoop en online reserveren

In verband met de huidige coronamaatregelen is het verplicht om te reserveren. Door een beperkte reserveringstijd hopen wij iedereen een gelijke kans te geven om te kunnen zwemmen bij de Kuiperberg. De wens is om alle tickets uiteindelijk online te verkopen. Tot die tijd is gaat het betalen van tickets nog via de receptie (zonder fysiek contact). Een medewerker zal er op toezien dat het aantal bezoekers het maximum niet overschrijdt. Betaling is alleen mogelijk via de pin of contactloos (pin of mobiel).

Reserveren

Recreatief tot 18 jaar Recreatief vanaf 18 jaar Banenzwemmen

Online reserveren en inschrijven

Wil je verzekerd zijn van deelname aan de sportactiviteiten bij zwembad de Kuiperberg? Dan kun je eenvoudig gebruik maken van ons online reserveringsysteem. Incidentele activiteiten m.b.t. banen of recreatief zwemmen, aquasportactiviteiten en buitensportactiviteiten kun je hier eenvoudig te reserveren.

Telefonisch reserveren en inschrijven

Voor alle overige reserveringen, of wanneer digitale registratie en reservering niet lukt, kun je contact opnemen met de Kuiperberg via 0541 291616 of de receptie van sportcomplex de Dorper Esch, per e-mail info@dorperesch.nl of bel op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur naar +31(0) 541 355 350.